Губернатор на западна руска област обвини Украйна за щетите, нанесени на

...
Губернатор на западна руска област обвини Украйна за щетите, нанесени на
Коментари Харесай

Извънредно положение, какво става в Белгород

Губернатор на западна съветска област обвини Украйна за вредите, нанесени на жилищна постройка в град Белгород, откакто съветското министерство на защитата заяви, че противовъздушната защита е свалила минимум четири украински дрона в западната част на страната, съобщи Ройтерс.

" Извънредно състояние в Белгород ", съобщи Вячеслав Гладков в канала си в Telegram, където показа фотоси на изпочупени прозорци и разрушени керемиди на многоетажна постройка, както и откъс с концентрични сини и жълти кръгове - цветовете на украинското знаме.

" Причините за случая са в развой на определяне ", сподели той и добави: " Според предварителната версия вредите са настъпили вследствие на офанзива на БЛА " , имайки поради безпилотен летателен уред или военен дрон.

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че три безпилотни самолета са били свалени над Белгородска област и още един - над Курска област, и съобщи, че няма жертви или вреди. Не беше ясно дали вредите, за които оповестява Гладков, са от един от дроновете, за които приказва министерството на защитата, или са обособен случай.

Въздушните удари с безпилотни самолети във вътрешността в Русия се усилиха, откакто при започване на май над Кремъл беше погубен дрон.

По-късно през май бяха ударени цивилни региони на столицата, а при започване на този месец два пъти в границите на три дни беше нападнат бизнес регион в Москва.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР